Om kirkerne

Her kan du finde de seneste nyheder og artikler fra præsten og menighedsrådene i pastoratet samt en række praktiske henvisninger til relevante kirkelige sider.


Vejkirker
Indsat februar 2018

Se folderen over Jyllands vejkirker, og læs mere om Glesborg kirke i rubrik 98 på side 11.
Se folderen over Øernes vejkirker.


Kirkegårdstakster stiger 1. januar 2013
Indsat januar 2013

Kirkeministeriet har fastsat regler, som betyder at kirkegården skal opkræve den betaling som svarer til kostprisen. (Dette gælder dog ikke for folkekirke-medlemmers erhvervelse af gravsteder og for gravkastning. Her får folkekirke-medlemmer en rabat, mens ikke medlemmer betaler den fulde kostpris).

De nye takster fremgår af vedlagte takstblad .

Med venlig hilsen
Anders Holt
Provst


Guide til Fjellerup Kirke
Indsat 2011

En tur rundt i Fjellerup Kirke rummer mange oplevelser. Kirkens bygning og inventar vidner om tro, liv og død gennem otte århundreder. Det er vores håb, at denne guide kan medvirke til at give indsigt i kirkens historie.
Læs Guide til Fjellerup Kirke .


Sogneportalen
Indsat 2011

Sogneportalen indeholder oplysninger om alle sogne i folkekirken, og siderne om de enkelte sogne indeholder som et minimum administrative oplysninger, f. eks. navne, adresser, telefonnumre, e-postadresser og statistik.

Fjellerup Kirke
Glesborg Kirke


Kirkeministeriet
Indsat 2011

Kirkeministeriet har en borgerportal med relevant information vedr. bl.a. navne attester, fødsel, dåb, konfirmation, vielse og begravelse.


Online salmebog
Indsat 2011

Den danske salmebog online kan du finde alle salmerne og høre nogle af de dejlige kompositioner.


Vedtægt for Glesborg Kirkegård
Indsat 2011

Læs Vedtægt for Glesborg Kirkegård..


Danmark på Google Street View
Indsat 2010

Omkring 20. januar 2010 lancerede Google deres Street View over danmark. Her kan man se 360 graders panorama billeder taget af biler udstyret med specielle kameraer, hvorfor billederne altid er taget fra vejen. Nedenfor kan du se Fjellerup og Glesborg kirker og evt. gå lidt på opdagelse i byerne. Ifølge Extra Bladets spiseseddel hos bageren i Fjellerup, er billederne taget den 19. juni 2009.

Fjellerup Kirke
Glesborg Kirke


Kirkebil i Fjellerup og Glesborg
Opdateret 2009

Alle der ikke selv kan befordre sig til kirke er velkommen til at bestille Nørager Taxa på telefon nummer 86 48 65 60 – tilbuddet er gratis.
Man skal blot ringe til Nørager Taxa dagen før at man vil køres til kirken og ikke kl. 8.00 om morgenen som tidligere.

Der opfordres igen til at man benytter kirkebilen de søndage, hvor der ikke er gudstjeneste i ens egen sognekirke. Den er jo ganske gratis.